Statiegeld ook op blikjes

30-5 Nieuws
We kennen inmiddels statiegeld van € 0,15 op plasticflesjes van water en frisdranken. Vanaf 1 april is er ook op blikjes statiegeld ingevoerd van € 0,15. 

Op het moment dat wij van een bepaalde soort overgaan op voorraad waar statiegeld op wordt geheven zal de verkoopprijs van dit blikje met € 0,15 worden verhoogd. Sportlocaties zijn niet verplicht om statiegeldblikjes in te nemen en het betreffende statiegeld aan de klant terug te geven. In ons clubhuis staan twee grote zwarte bakken ofwel inzamelpunten voor de statiegeldflesjes en -blikjes, duidelijk herkenbaar. Dus niet voor de koffiebekers en andere afval. 

Wij verzorgen het inleveren en de opbrengst komt ten goede aan de vereniging. Op die manier sponsor je met elk flesje en blikje de vereniging een beetje!

Dank voor jullie medewerking door de flesjes en blikjes in de juiste bak te gooien. Het is wel belangrijk dat de flesjes nog voorzien zijn van het etiket en zowel de blikjes als de flesjes ongedeukt zijn. Anders kunnen we ze niet inleveren. 

Mocht je het statiegeld liever terug willen hebben, dan kun je het flesje of blikje bij een officieel innamepunt inleveren, zoals de meeste supermarkten.

Sportieve groeten, 
Bestuur HC Spaarndam