Fluit info 11-tallen, online opfris avondje!

24-9 Nieuws Fluit info 11-tallen, online opfris avondje!

- Donderdag 28 sept 19:30-20:45 uur = spelregel update /opfris.
Online (teams link wordt tzt verspreid)

- aansluitend voor wie wil: online scheidsrechterexamen op 28 sept 21 uur (en herkansing 29 sept).

Inschrijven voor examen kan tot en met 25 september per e-mail via:[email protected]. Voor meer info, zie op 12 september verstuurde mail.

Zorg dat je deze kans niet mist. Hoe meer fluiters per team, hoe minder vaak een beroep op dezelfde gedaan hoeft te worden.

Ook de teams vanaf O16 en ouder wordt aangeraden een kaart te halen, je spel wordt er beter van.

Ter info: opfrisspelregels vanuit KNHB:

In het nieuwe seizoen zijn er geen nieuwe spelregels. De KNHB heeft wel weer een aantal tips voor scheidsrechters. In de bijlage een link naar dit document: Arbitrage Afspraken Veldhockey seizoen 2023-2024. Er is ook een filmpje over:https://www.youtube.com/watch?v=dsh9Dbvmp-Q&t=56s.

Belangrijke punten zijn:

1. Niet meer automatisch een persoonlijke straf als een verdediger binnen 5 meter afstand bij een vrije slag in het 23 meter gebied ingrijpt; alleen een strafcorner.
2. Maximaal 40 seconden voor het klaarstaan bij de strafcorner.
3. Fluit om de strafcorner β€˜vrij’ te geven.
4. Er wordt nog eens uitgebreid toegelicht hoe een hoge bal beoordeeld moet worden bij vertrek, onderschepping in de lucht en landing.
5. Afhouden (gebruik van het lichaam om de bal af te schermen) is nog steeds verboden en hier moet je als scheidsrechter alert op blijven.

De KNHB heeft ook een leuk filmpje van 9 minuten waarin alle spelregels nog eens uitgelegd worden:https://www.youtube.com/watch?v=7ISjuJIn5NY.

Succes en veel plezier weer in het komende seizoen!