Wintersweer en hockey; wanneer wordt er wel en niet gespeeld?

15-1 Nieuws Wedstrijden en trainingen gaan altijd door, tenzij het veld bevroren is, er sneeuw op ligt of de weersomstandigheden extreem slecht zijn. Het komt ook voor dat de wedstrijden in de ochtend niet doorgaan, maar in de middag wel, onder andere afhankelijk van de weersvoorspellingen.
 
Afgelastingen van wedstrijden worden zo snel als bekend op de site gezet. Zowel bij UIT als bij THUIS wedstrijden zal het betreffende team via een automatische mail geïnformeerd worden en zal dit zichtbaar worden op de website/app in het wedstrijdschema.

Speel je uit, check dan voor de zekerheid vlak voor vertrek ook de website van de hockeyclub waar je naar toe moet. Het kan zijn dat de afgelasting nog niet bij ons bekend is, maar al wel op hun site staat. Bellen heeft vaak geen zin.

Als er te veel hagel of sneeuw op 't veld komt door buien, mag er niet gespeeld worden. Het kan dan te glad en daardoor gevaarlijk worden. Bij de jongste jeugd overleggen coaches ter plekke met de tegenstander of er verder gespeeld kan worden. Bij de junioren (11-tallen) beslissen de scheidsrechters in overleg met de coaches of er doorgespeeld kan worden.

Trainingen worden afgelast via de coach en teammanagers, uiteraard ook zo snel mogelijk. 

Zaalhockeywedstrijden worden per district door de KNHB afgelast. Dit kan gebeuren als de KNHB het te gevaarlijk acht om de weg op de gaan. Als er afgelast wordt verschijnt dit ook op onze site. Je kunt zelf eventueel www.knhb.nl checken voor het laatste nieuws.