Wedstrijden quicklinks
Lid worden
Agenda
4-5 | Clinic voor F tm D jeugd bij HC Spaarndam
18-5 | HOCKEYTOPPERS EINDFEEST voor E, F en Brinkertjes!
15-6 | KNHB Jongste jeugdag voor F en E-teams
15-6 | 5de RABO Vis-Sticks toernooi voor B, C en D jeugd
Hele agenda
Handige links
Mededelingen
Algemeen
3-4-2019 | Wil je lid worden van een ambiteuze jonge Hockeyclub? Inschrijven het hele jaar mogelijk! GEEN wachtlijst!
Hockeyclub Spaarndam kent GEEN wachtlijsten en heeft ruimte voor jeugd en senioren, maar ook voor complete teams! Bij ons kun je gelijk starten, het hele jaar door.  Schrijf nu in!

We spelen in Spaarndam, Sportpark Hansje Brinker, Zijkanaal C11, slechts 15 minuten vanuit het centrum van Haarlem, 10 minuten vanuit Halfweg, 10 minuten vanuit Velserbroek en 15 minuten vanuit Santpoort.

Inmiddels meer dan 230 leden, maar nog
voldoende ruimte voor groei bij de jongens en meisjes, jeugd of senioren/veteranen. 

Wil je onze jongens en meisjes bij de Brinkertjes (5-6jr), F(7jr), E (8-9 jr), D (10-11 jr), C (12-13 jr), B (14-15 jr) of A (16-17jr) categorie komen versterken of het eerste senioren/veteranenteam worden, schrijf je dan snel in door hier te klikken: LID WORDEN

Wil je je met een heel team inschrijven voor jeugd of senioren, dat kan ook, stuur dan een mail met de namen van alle teamleden en word lid.

Twijfel je nog of hockey iets voor jou is, kom dan eerst gratis 2X meetrainen voordat je lid wordt. Meld je wel van te voren aan, dan weten we dat je komt. Een stick kun je van ons lenen.

Heb je vragen of wil je een keer meetrainen mail dan naar:
[email protected]  


of

[email protected] voor senioren


9-3-2019 | Leuk teamuitje: FIH Pro League

In de komende maanden maart, april en juni spelen de Oranje Heren & Oranje Dames in Nederland de thuiswedstrijden in de FIH Pro League. Dit is de nieuwe internationale competitie met de beste landen van de wereld! Een super leuk uitje om met het hele team naar toe te gaan, met na de wedstrijd een goed (Oranje) hockeyfeest!

Kaartjes voor de wedstrijden zijn te koop via www.fihproleague.nl/tickets. Tickets zijn beschikbaar vanaf € 12,50. Kaarten voor kinderen tot en met 14 jaar zijn beschikbaar vanaf € 7,50 per kaartje.

Alle informatie over de landencompetitie, zoals deelnemende teams, uitslagen, standen, locaties en tijden is te vinden op de website www.fihproleague.nl.


 

10-1-2019 | Vraag en aanbod: hockeykleding te klein of opzoek....
Zijn je hockeyschoenen, je sokken of je stick te klein geworden of ben je juist op zoek naar hockeyschoenen, kleding of andere zaken. 

Kijk dan op vraag en aanbod of zet een 'advertentie', zo blijven nog goede spullen niet ongebruikt in de kast staan. 

Vraag en aanbod vind je op onze website onder het kopje HC Spaarndam. 
4-1-2019 | Vanaf 1 januari 2019 is HC Spaarndam rookvrij!

HC Spaarndam is een sportieve, leuke en belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Daarom zetten wij op 1 januari 2019 de stap naar een rookvrije hockeyclub


Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers of ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen dus niet bij elkaar.


Met een rookvrije club beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden wij iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. We zullen onze rookvrije hockeyclub introduceren tijdens het Oliebollentoernooi (6 januari 2019) 


Met ons rookvrije sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

 

Vanaf 1 januari 2019 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten de hekken te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op je medewerking om samen met ons te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.


Voor vragen kun je terecht bij Diana ([email protected]). Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

27-12-2018 | Ook hier geldt de afspraak NIX 18
Heel Nederland is het er over eens, onder de 18 moet je gewoon niet roken en drinken. 
Daarom hebben we ook bij HC Spaarndam een afspraak : de afspraak van NIX
20-12-2018 | HC Spaarndam rookvrij!

Vanaf 1 januari 2019 is HC Spaarndam een rookvrije hockeyclub! 


4-11-2018 | Word (inval)trainer!
Ooit bedacht hoe leuk het zou kunnen zijn om betrokken te zijn bij de hockey activiteiten van je zoon of dochter!? Of hockey je zelf wil je jouw passie voor hockey overdragen op anderen? Dan is dit je kans!

Wij zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste ouders, jeugdleden en hockeyers die een bijdrage willen leveren in de begeleiding van onze jeugdteams. Bijvoorbeeld als trainer of als invaltrainer als je niet iedere week kunt. 

Als invaltrainer kun je benaderd worden om ‘in te vallen’, bij als de vaste trainer onverhoopt niet beschikbaar is door ziekte, vakantie of studieverplichtingen. Komt het ‘invallen’ niet goed uit is dat geen probleem, dan wordt een andere trainer benaderd.

Als (inval)trainer word je binnen HC Spaarndam niet aan je lot overgelaten, maar kun je rekenen op goede ondersteuning. Voor de trainingsinhoud wordt gebruik gemaakt van een ondersteunende tool. Een app/website waarop uitgewerkte trainingen staan die ondersteund worden door diverse instructie video’s en bewegende animaties. Met een beetje oefening kan een ieder die een beetje affiniteit heeft met sport hier mee werken.

Op de trainingsdagen van de jeugd is er altijd een trainerscoördinator aanwezig. Zij dragen zorg voor het goed laten verlopen van de trainingen en het ondersteunen van de trainers; ook op het veld dus altijd een professional bij de hand voor vragen en assistentie.

We zijn voortdurend op zoek naar ouders en oudere jeugdleden die het leuk vinden om met de geboden ondersteuning invaltrainer of trainer te worden van een jeugdteam. Het leukste voor jezelf en de kinderen is wanneer je zelf één training kunt verzorgen door de week en op zaterdag de coaching doet. Een duobaan of enkel actief zijn als (inval)trainer is natuurlijk ook mogelijk, maar de combinatie van training en coaching is verreweg het leukst omdat er dan echt een band kan ontstaan tussen trainer/coach en team wat het spelplezier en begeleidingsplezier enorm verhoogt.

Aarzel niet en neem contact op via [email protected], om nadere inlichtingen in te winnen en je interesse kenbaar te maken.