Spelregels en arbitrage

Iedere wedstrijd wordt door begeleid door spelbegeleiders en/of scheidsrechters. Op deze pagina vertellen wij het e.e.a over de arbitragecommissie, de hockeyspelregels en het Digitaal WedstrijdFormulier (DWF). 

Spelregels
De spelregels bij hockey worden voortdurend geëvalueerd en aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Dat maakt hockey een leuke dynamische en snelle sport.Het bijhouden van de laatste spelregelwijzigingen of veranderingen in het hanteren van de spelregels is dan ook belangrijk bij het spelen van een wedstrijd en het fluiten.

Spelregels jongste jeugd:
Je kunt ook kijken op de site van de KNHB voor meer tips en informatie over spelbegeleiding jongste jeugd.


Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
Alle wedstrijden worden met een digitaal wedstrijdformulier afgesloten. Na de wedstrijd vult de coach van het thuisspelende team het formulier in, inclusief de uitslag. Daarna kan het uitspelende team het formulier afronden. 

Het DWF is te vinden via dwf.hockeyweerelt.nl. Vervolgens kan de coach/teammanager inloggen met zijn lidnummer en het verkregen wachtwoord. 

Bij de jongste jeugd vullen de coaches van de betreffende teams dit formulier in. De spelbegeleider kan wel opmerkingen en aandachtspunten meegeven, maar heeft geen rol in het invullen van het digitale wedstrijdformulier. Bij de jeugd en senioren vullen de scheidsrechters het formulier in.

De handleiding voor het DWF is via de volgende link te vinden: Hoe werkt het digitaal wedstrijdformulier?

De link naar dit wedstrijdformulier wordt iedere donderdag voorafgaand aan een competitiewedstrijd automatisch verstuurd naar de coach en teammanager, afzender [email protected]  In deze mail staan ook nogmaals de inloggegevens en een eventuele mogelijkheid om een wachtwoord aan te passen. 

Kom je er niet uit of werkt het niet, klik hier voor meer info en FAQ.