Jeugd algemeen

Lid worden van HC Spaarndam betekent hockeyen op een gezellige groeiende familieclub met ambitie. Vanaf 7 jaar kun je meedoen met de zaterdag KNHB competitie (peildatum voor de leeftijd is 1 oktober).

Je kunt je het gehele jaar door aanmelden. Meld je je aan tijdens het seizoen en heb je nog geen hockeyervaring? Dan kan het zijn dat je eerst een periode alleen meetraint. Pas bij voldoende bal-stick gevoel word je bij een team ingedeeld, als er plaats is in een passend team. De trainer beslist wanneer je toe bent aan het spelen van competitiewedstrijden. Heb je wel hockeyervaring? Dan kijken we eerst naar je ervaring en de grootte van de teams, als er plaats is in een passend team kun je gelijk meedoen met de competitiewedstrijden.

Zodra de kinderen 11-tal hockey in de ABCD-lijn gaan spelen vallen ze onder de categorie jeugd. Ben je jonger dan val je in de catergorie Jongste jeugd.

De indeling van de jeugd categorieën als volgt:

D-jeugd: 10 en 11 jaar
C-jeugd: 12 en 13 jaar    
B-jeugd: 14 en 15 jaar      
A-jeugd: 16 en 17 jaar     

Je kunt je inschrijven op deze website middels het inschrijfformulier te vinden onder de knop: LID WORDEN

Voor hockey heb je een stick, kunstgrasschoenen, scheenbeschermers en een bitje (laatste beide verplicht) nodig.


Wedstrijden en wedstrijdtenue
De ABCD 11-tallen spelen op zaterdag. Tijdens de wedstrijden is het verplicht het wedstrijdtenue te dragen (wit shirt, donker blauwe broek of rok, rode kousen. Tijdens koude dagen eventueel aangevuld met wit shirt met lange mouwen en/of donkerblauwe legging). Dit tenue is te koop bij Huyg Sport in de Cronjéstraat in Haarlem. Verder wordt bij wedstrijden kunstgrasschoenen (zachte noppen), scheenbeschermers (verplicht) en een bitje (verplicht) gedragen.

Proeftrainingen
Lijkt hockey je wel wat, maar wil je het eerst een paar keer proberen? Je kunt 2 keer gratis meetrainen. Voor de jeugd hebben we een stick te leen. Na 2 weken kun je dan aangeven of je lid wilt worden.

Meer weten: neem gerust contact op met de jeugdcommissie per mail bereikbaar via [email protected]