Spelregels en arbitrage

Geen wedstrijd zonder scheidsrechters. De wedstrijden van HC Spaarndam worden gefloten door eigen scheidsrechters.

Iedereen ouder dan 14 jaar die dit wil, kan meedoen aan de cursus en via een examen een scheidsrechterskaart halen. Dit is de manier om de spelregels goed te leren kennen en het helpt om hockey veilig te houden. Ook is het belangrijk om een wedstrijd eens door de ogen van de scheidsrechter te zien.

Ouders van jeugdleden en leden ouder dan 14 jaar worden gevraagd om deel te nemen aan de scheidsrechterscursus. De cursus wordt door de scheidsrechterscommissie gepland. De cursus is digitaal, via e-learning; thuis achter de computer kan je alle regels in je eigen tempo leren, hier staat een maand voor. Aan het eind van deze maand doe je examen in het clubhuis onder begeleiding van een examinator van de KNHB. Als je geslaagd bent krijg je een eigen scheidsrechterskaart.

Na het behalen van het examen kun je officieel wedstrijden van de elftallen fluiten, indien nodig onder begeleiding.

Wil je ook meer weten van de spelregels van het hockey en je eigen scheidsrechterskaart halen, laat dit dan weten aan de scheidsrechterscommissaris via [email protected]

Klik HIER voor een link naar de KNHB site voor meer informatie, spelregels en uitleg. 

- Spelregelwijzigingen 2019 -2020

Spelregels in een notendop

Presentatie van de spelregels

- Spelregels per augustus 2019 - KNHB


Digitale wedstrijdformulier (DWF)

Alle wedstrijden worden afgehandeld met het digitale wedstrijdformulier. Voorafgaand aan de wedstrijd geven de coaches/teammanagers de spelerslijst door. Na de wedstrijd vult de scheidsrechter het formulier verder in, waarna de coach/teammanager het formulier afrondt.

Het formulier is te vinden door in te loggen op dwf.hockeyweerelt.nl 

Om in te kunnen loggen, heb je je lidnummer of scheidsrechterskaartnummer nodig en een verificatiecode.  Je kunt de verificatiecode van de betrokken coach/ teammanager krijgen. 
De handleiding voor het invullen van het DWF voor de coach/teammanger is via de volgende link te vinden: Hoe werkt het digitale wedstrijdformulier?

De handleiding voor het invullen van het DWF voor de scheidsrechters is via de volgende link te vinden: Hoe werkt het digitale wedstrijdformulier voor scheidsrechters?

 Kom je er niet uit of werkt het DWF niet, kijk dan HIER, voor meer info en FAQ.