Teammanager en Coach

Teammanager en Coach

Teammanager

Een teammanager zorgt voor de organisatie van alles wat zich buiten het veld/de wedstrijd afspeelt, zoals ouders informeren over verzamel- en wedstrijdtijden, vervoer regelen bij uitwedstrijden en een fruitouder aanwijzen voor fruit tijdens de rust. Hij/zij is voor de jeugdcommissie het aanspreekpunt van het team. Zo zal de teammanager bijvoorbeeld als een training of wedstrijd wordt afgelast degene zijn die het team daarover informeert. En zorgt hij/zij dat er limonade is na de wedstrijd zodat beide teams na afloop van de wedstrijd samen wat kunnen drinken.

Coach

Een coach zorgt voor alles wat met de wedstrijd zelf te maken heeft: opstelling, tactiek, wisselspelers, gedrag in het veld. De KNHB heeft per jeugdcategorie een "coach Bijdehandje" opgesteld met veel nuttige en leerzame tips om het spelplezier te bevorderen.  Voor de C en D jeugd kun je die HIER vinden. 

Het is verplicht om een bitje en scheenbeschermers te dragen tijdens het hockeyen. Een coach let er op dat iedereen deze regel naleeft. Dit voorkomt onnodig letsel.

De coach is verantwoordelijk voor het invullen en inleveren van het DWF-formulier (= digitale wedstrijdformulier). Bij foutief invullen, ontvangen we een boete, neem er dus even de tijd voor. Klik HIER voor invulinstructies. Zorg er in ieder geval voor dat voor aanvang van de wedstrijd de spelers ingevuld zijn.

Onder het kopje spelregels en arbitrage is meer informatie te vinden over het invullen van het DWF en de spelregels.

De link naar dit wedstrijdformulier wordt iedere donderdag/vrijdag voorafgaand aan een competitiewedstrijd automatisch verstuurd naar de coach en teammanager. In deze mail staan ook nogmaals de inloggegevens en een eventuele mogelijkheid om een wachtwoord aan te passen.