Jeugd zaalhockey

Dit seizoen zal er door de jeugd die zich heeft opgegeven, worden meegedaan met de KNHB zaalhockeycompetitie. De kinderen die niet meedoen blijven buiten trainen volgens een aangepast trainingsschema. Check het trainingsschema om te kijken wanneer jouw team traint. De KNHB organiseert voor de jeugd geen midwintercompetitie op het veld.

Zaalhockey is attractief
Zaalhockey is op de eerste plaats een leuke, attractieve sport. Vergeleken met veldhockey zijn er meer kansrijke en spectaculaire situaties voor beide doelen, wordt er meer gescoord en komt een speler vaker aan de bal.
 

Zaalhockey als bijdrage aan het kunstgrashockey

 • Technisch
  Bepaalde technieken die essentieel zijn voor zaalhockey, worden steeds meer toegepast op het kunstgras. Deels zijn deze technieken ook ontstaan in de zaal.
 • Tactisch
  De aard van het zaalhockey (o.a. klein veld, meer doelpunten, strafcorners) maakt het noodzakelijk om tactisch gedisciplineerd te spelen. Er is weinig ruimte, dus deze moet door het juist opstellen, vrijlopen, versnellen en snel spelen gecreëerd worden. Een speler moet daarbij zeer snel kunnen beslissen wat het beste is in een bepaalde situatie.
 • Mentaal
  Zaalhockey vergt een groot concentratievermogen. Dit is nodig omdat fouten, onachtzaamheden e.d. sneller worden afgestraft.
 • Conditioneel
  Spelers blijven op een leuke manier in de winter conditioneel redelijk op peil.
In het "Coach Bijdehandje Zaalhockey" van de KNHB vind je veel handige informatie over het coachen in de zaal, met tactieken, tips, wisselmogelijkheden, etc.  KLIK HIER
 
 
Regels en andere informatie

Klik HIER voor meer informatie en het spelreglement van zaalhockey
Klik HIER voor verschillen tussen veld en zaalhockey 2019-2020
 

Spelregel uitleg zaalhockey met behulp van een filmpje, met dank aan HV Weert: KLIK HIER