Jongste jeugd algemeen

Lid worden van HC Spaarndam betekent hockeyen op een gezellige groeiende familieclub met ambitie. Vanaf 7 jaar kun je meedoen met de zaterdag KNHB competitie (peildatum voor de leeftijd is 1 oktober).

Je kunt je het gehele jaar door aanmelden. Meld je je aan tijdens het seizoen en heb je nog geen hockeyervaring? Dan kan het zijn dat je eerst een periode alleen meetraint. Pas bij voldoende bal-stick gevoel word je bij een team ingedeeld, als er plaats is in een passend team. De trainer beslist wanneer je toe bent aan het spelen van competitiewedstrijden. Heb je wel hockeyervaring? Dan kijken we eerst naar je ervaring en de grootte van de teams, als er plaats is in een passend team kun je gelijk meedoen met de competitiewedstrijden.

Je wordt ingedeeld bij de jongste jeugd  totdat je 11-tal gaat spelen. Per leeftijdsgroep worden er verschillende categorieën onderscheiden, waarbij gekeken wordt naar de leeftijd per 1 oktober:

Brinkertjes: 5 en 6 jaar. De kinderen leren de beginselen van hockey. Brinkertjes trainen één keer per week en spelen nog geen officiële wedstrijden. Wel proberen we met omliggende clubs vriendschappelijke oefenwedstrijden te organiseren.

F-jeugd: 7 jaar. De F-jeugd traint één keer per week en spelen mee in de officiële KNHB competitie in zogenaamde drietallen.


E-jeugd: 8 en 9 jaar. E-jeugdspelers trainen twee keer per week. Zij spelen in de officiële KNHB competitie in 6-tal of 8-tal hockey (geldt alleen voor 2de jaars E).

D-jeugd: 10 en 11 jaar. D-jeugdspelers trainen twee keer per week. Zij spelen 11-tal hockey. Op het moment dat je 11-tal gaat spelen val je onder de jeugd categorie.

Je kunt je inschrijven op deze website middels het inschrijfformulier te vinden onder de knop: LID WORDEN

Voor hockey heb je een stick, kunstgrasschoenen, scheenbeschermers en een bitje (laatste beide verplicht) nodig.

Wedstrijden en wedstrijdtenue
Vanaf de F-jeugd wordt gespeeld in de officiële competitie van de KNHB. De Jongste Jeugd speelt op zaterdagochtend. Tijdens de wedstrijden is het verplicht het wedstrijdtenue te dragen (wit shirt, donker blauwe broek of rok, rode kousen. Tijdens koude dagen eventueel aangevuld met wit shirt met lange mouwen en/of donkerblauwe legging). Dit tenue is te koop bij Huyg Sport in de Cronjéstraat in Haarlem. Verder wordt bij wedstrijden kunstgrasschoenen (zachte noppen), scheenbeschermers (verplicht) en een bitje (verplicht) gedragen.


Proeftrainingen
Lijkt hockey je wel wat, maar wil je het eerst een paar keer proberen? Je kunt 2 keer gratis meetrainen. Voor de jeugd hebben we een stick te leen. Na 2 weken kun je dan aangeven of je lid wilt worden.

Meer weten: neem gerust contact op met de jeugdcommissie per mail bereikbaar via [email protected]